• Huvudmeny

Skottår och skottdag

2020 är ett skottår, med skottdagen den 29 februari. Vad tänker och tycker du om skottår och skottdagen? Berätta för oss!

Vart fjärde år är det skottår och februari månad får 29 dagar istället för 28. Fram till år 2000 inföll skottdagen den 24 februari och härmed försköts namnsdagarna en dag framåt, men numera ligger namnsdagarna fast och skottdagen infaller alltid den 29 februari. De som är födda den dagen har, med något undantag, födelsedag vart fjärde år. Läs mer om skottdagen i Händelser i almanackan.

2020 är det alltså skottår och vi söker nu berättelser om hur skottår och skottdagen påverkar oss människor.

Har du fotografier eller andra bilder till ditt svar? Skicka dem via e-postadressen dag@isof.se. Glöm inte att skriva vem som är fotograf och att ange om arkivets användare får publicera bilden.


Om dig
För förståelsen av berättelserna är det viktigt att veta var det berättade ägt rum och också något om dig som berättar. Fyll därför gärna i var och när du är född och var du bor nu. Om du vill vara anonym behöver du dock inte fylla i uppgifter om namn och e-postadress.Arkivering och frågelistor
En av arkivets uppgifter är att dokumentera vår tids folkliga kultur för framtiden. Fyll i nedan om du godkänner att din berättelse införlivas i våra offentliga folkminnessamlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om arkivets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar: * (obligatorisk)
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar:


Jag vill ha information om framtida undersökningar:
Jag vill ha information om framtida undersökningar:Uppdaterad 03 februari 2020

Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

Läs mer

Svar via post

Vill du hellre skicka in svaret via mejl eller med post?

Skicka svaren till: dag@isof.se

eller till postadress:
Dialekt-, namn- och folkminnesarkivet
Vallgatan 22
411 16 Göteborg

Fotografier

Har du fotografier eller andra bilder till ditt svar? Skicka dem via e-postadressen nedan. Glöm inte att skriva vem som är fotograf och att ange om arkivets användare får publicera bilden.

E-post: dag@isof.se

Kontakt


Lina Midholm

Telefon: 073-558 60 72

E-post: Lina Midholm