I Sverige talas och skrivs uppemot 200 olika språk, till exempel kurdiska, engelska, sydsamiska, wolof, arabiska, spanska och persiska. Sverige har dessutom fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska. Det svenska teckenspråket hör inte till de fem minoritetsspråken, men det uppfyller flera viktiga kriterier. Det är därför motiverat att se teckenspråket som ett sjätte minoritetsspråk.  #loadText ($titleOrder $titleText)
  • Huvudmeny

Minoritetsspråk

I Sverige talas och skrivs uppemot 200 olika språk, till exempel kurdiska, engelska, sydsamiska, wolof, arabiska, spanska och persiska. Sverige har dessutom fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romska och samiska. Det svenska teckenspråket hör inte till de fem minoritetsspråken, men det uppfyller flera viktiga kriterier. Det är därför motiverat att se teckenspråket som ett sjätte minoritetsspråk. 

Aktuellt

  • Nya läromedel i finska och romska

    2 april 2020 Med spel, illustrationer och inslag av lek är tanken att det ska bli både lättare och roligare att lära. Nu finns ett nytt finskt och två nya romska läromedel att ladda ner som PDF.
  • Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

    17 mars 2020 Med anledning av att Folkhälsomyndigheten bedömer risken för smittspridning av det nya coronaviruset som mycket hög i Sverige kan Isofs verksamhet tillfälligt påverkas.
  • Språkseminarium i finska skjuts upp

    13 mars 2020 Med anledning av att Folkhälsomyndigheten bedömer att risken för smittspridning av covid-19 är mycket hög i Sverige väljer Isof som en försiktighetsåtgärd att skjuta upp Språkseminariet i finska, som skulle ha ägt rum den 27 mars 2020.

Kontakt

Telefonnummer och telefontider för frågor om minoritetsspråk

Till rådgivning för minoritetsspråk

Facebook

Uppdaterad 08 januari 2020